La Superba, oktober 2016

Mijn gedachten zijn in deze tijden regelmatig in Italië. Ik bewerk foto’s die een tijdje onaangeraakt op mijn harde schijf heeft gestaan. Bijvoorbeeld de foto hierboven: de boulevard tussen Genua en Boccadasse, vlakbij Boccadasse. Niks bijzonders eigenlijk. Ik heb het daarom gezocht in de kleuren en in de compositie.

Als je die boulevard, de Corso Italia, volgt vanaf Boccadasse kom je in het centrum van Genua, aanstekelijk beschreven in La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer. Een typisch steegje hieronder.

Bij aankomst in het centrum verheft de weg zich en gaat, nog steeds langs de zee, over een lang viaduct: de Sopraelevata Aldo Moro. Dat viaduct is beschilderd: een foto hieronder.

Hieronder de Piazza San Lorenzo, een van de zeldzame grote pleinen. Ik zit op de trappen vóór de kerk. Volle zon van links.

Begraafplaatsen in Italië zijn altijd speciaal. Zegt het uiterlijk van grafmonumenten iets over een volk? En zo ja, wat dan? Deze foto is genomen op de begraafplaats van Genua: Staglieno. Speelt een rol in ‘La Superba’ van Ilja Leonard Pfeijffer. Zo ben ik er ook terechtgekomen: na het lezen van dit boek. Indrukwekkend is het goede woord. Galerijen als deze zijn er meerdere, in twee verdiepingen. Dit is de bovenverdieping.

Saharazand in de lucht
Lente in Heythuysen

Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand i…

Beegder Heide
Beegder Heide

Enkele foto's die ik maakte op de Beegder Heide.

Boogschutter
De Oudheid in Kleur

Foto's van de expositie 'De Oudheid in Kleur' in Tongeren.

Kapiteel
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *