Handen

Wandelen door Strijp

Deze post bevat enkele foto’s mijn wandeling door de Eindhovense wijk Strijp. Het is 16 augustus 2023. Ilja is op bezoek bij haar zussen in Eindhoven. Terwijl zij genieten van de gezellige familiemomenten, vermaak ik me in de levendige wijk Strijp. ‘Deze bruisende wijk staat bekend om zijn unieke mix van historische charme en moderne flair, en het is een ware schatkamer voor degenen die op zoek zijn naar een authentieke ervaring in Eindhoven.’ Dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien.

Strijp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege industriële periode, en veel van de oude fabrieksgebouwen zijn omgetoverd tot creatieve broedplaatsen, galerijen en trendy winkels. Als liefhebber van architectuur en cultuur, ben ik onder de indruk van de prachtig bewaard gebleven industriële erfgoedlocaties die de wijk sieren.

Terwijl ik door de straten van Strijp dwaal, ontdek ik levendige street art die de muren siert, wat een speelse en eigentijdse sfeer aan de wijk toevoegt. Het Evoluon pik ik even mee. Ik lunch in een hip café en ambachtelijke winkels maken het een ideale plek om te genieten van een ontspannen middag.

Een van de hoogtepunten van Strijp is het Strijp-S-gebied, dat ooit het terrein van de Philips-fabrieken was. Nu is het een creatieve hub waar kunst, design en innovatie samenkomen. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, winkelen of gewoon het verkennen van unieke plekken, Strijp heeft voor ieder wat wils. Terwijl Ilja kostbare momenten deelt met haar zussen, ontdek ik de verborgen schatten van deze wijk en leg ik ze vast met mijn camera. Strijp in Eindhoven is werkelijk een bestemming die inspiratie biedt aan zowel de lokale bevolking als aan bezoekers zoals ik. Hieronder dan mijn foto’s van mijn wandeling door Strijp!

Van een van de foto’s van het Evoluon maak ik een vliegende schotel met Photoshop. De lucht is van boven mijn huis.

Saharazand in de lucht
Lente in Heythuysen

Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand i…

Beegder Heide
Beegder Heide

Enkele foto's die ik maakte op de Beegder Heide.

Boogschutter
De Oudheid in Kleur

Foto's van de expositie 'De Oudheid in Kleur' in Tongeren.

Kapiteel
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.


Reacties

2 reacties op “Wandelen door Strijp”

  1. RobMenting avatar
    RobMenting

    Dank!

  2. Eindhoven is voor mij bekend, maar Strijp niet. Knappe foto’s, vooral die met de brug. De schotel is ook knap gedaan, goed bedacht. Nog een fijne dag vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *