Kapiteel

Ostia Antica

Ostia Antica, de oude Romeinse havenstad aan de monding van de Tiber, heb ik vaak bezocht, meestal met leerlingen. Ostia floreerde als handelscentrum van het Romeinse Rijk. De goed bewaarde ruïnes onthullen tempels, badhuizen en woningen die getuigen van het bruisende leven in die tijd. Deze archeologische vindplaats biedt een glimp van de grandeur van een oude Romeinse stad en haar diverse culturele en economische bloei. Ik was er vaak, maar maakte kennelijk niet zoveel foto’s.

Toilet
Latrina in Ostia Antica

Komt mogelijk omdat ik vaak erg moet zoeken naar de hoogtepunten. Het is nogal een doolhof. Met de latrina hierboven had ik de laatste keer erg veel moeite. Het trapje hieronder leidt ernaartoe. Misschien vind ik het volgende keer sneller …

Trap
Het trapje naar de latrina!

Saharazand in de lucht
Lente in Heythuysen

Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand i…

Beegder Heide
Beegder Heide

Enkele foto's die ik maakte op de Beegder Heide.

Boogschutter
De Oudheid in Kleur

Foto's van de expositie 'De Oudheid in Kleur' in Tongeren.

Kapiteel
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *