Ga naar de inhoud
Home » Ostia Antica

Ostia Antica

Kapiteel in Ostia

Ostia Antica, de oude Romeinse havenstad aan de monding van de Tiber, heb ik vaak bezocht, meestal met leerlingen. Ostia floreerde als handelscentrum van het Romeinse Rijk. De goed bewaarde ruïnes onthullen tempels, badhuizen en woningen die getuigen van het bruisende leven in die tijd. Deze archeologische vindplaats biedt een glimp van de grandeur van een oude Romeinse stad en haar diverse culturele en economische bloei. Ik was er vaak, maar maakte kennelijk niet zoveel foto’s.

Toilet
Latrina in Ostia Antica

Komt mogelijk omdat ik vaak erg moet zoeken naar de hoogtepunten. Het is nogal een doolhof. Met de latrina hierboven had ik de laatste keer erg veel moeite. Het trapje hieronder leidt ernaartoe. Misschien vind ik het volgende keer sneller …

Trap
Het trapje naar de latrina!

Kapiteel in Ostia
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.

Handen
Wandelen door Strijp

Foto's van mijn wandeling door de Eindhovense wijk Strijp.

Neeltje Jans
Neeltje Jans

Samen met mijn zus was ik in juni 2023 op Neeltje Jans. Neeltje Jans, gelegen in de provincie Zeelan…

Tongeren: foto’s uit stad en museum

Mijn foto's uit Tongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *