na 20 jaar …

Elf jaar was ik directeur van Lyceum Schöndeln in Roermond. Na ruim twintig jaar ga ik vanaf morgen weer Latijn en Grieks geven, op twee andere SOML-scholen.

Ik heb veel zin in die draai: de wens om meer contact met leerlingen te hebben is bij mij altijd blijven hangen. Spijt van mijn verleden keuze voor management heb ik echter niet. Ik vind het leuk om na te denken over onderwijs en zal dat vast, met enige eigenwijsheid, blijven doen.

Cultuur blijft. Ik blijf voorzitter van de Vereniging Cultuurprofielscholen en zal me ongeveer een dag in de week ook binnen SOML bezighouden met cultuur. Ik zou ook andere docenten deze combinatie gunnen. Grenzen tussen ‘docent’ en ‘andere verantwoordelijkheden’ zouden veel vloeibaarder moeten zijn.

Maak ik me zorgen? Eigenlijk niet. Nog niet in ieder geval. Ik heb een onverwoestbaar vertrouwen in de goedheid van de mens. Op naar de toekomst!

Ook met deze website ben ik opnieuw gestart. Na een heel weekeinde gezoek naar oorzaken van haperingen in de vorige site was ik het zat. En het heeft ook wel wat: ook hier een schone lei. Natuurlijk kan ik het niet laten om een foto bij deze blog te posten. Laat ik maar iets doen uit Venetië.

Venezia, Italy

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *