Ittervoort, Thorn, Kessenich

Op deze dag wandelde ik van Ittervoort naar Thorn en Kessenich, twee keer de grens met België passerend. Ittervoort is het startpunt van de N273, de Napoleonsbaan. Misschien ga ik nog eens alle plaatsen bezoeken die langs deze weg liggen, in navolging van Mathijs Deen! Na Ittervoort kwam de kerk van Thorn snel in beeld.

Onderweg weer experimentje met bewogen beeld. Dit zijn bomen in de buurt van Thorn, in verschillende bewerkingen.

Een blik geworpen in de Sint Martinus in Kessenich. De kerktoren stamt uit de 14e eeuw. Ze werd gebouwd uit mergelsteen, in de stijl van de vroege Maasgotiek. De eerste toren telde drie geledingen; de vierde werd toegevoegd in 1899. In de zuidoosthoek zijn restanten van de 12e-eeuwse voorganger bewaard gebleven, opgetrokken uit breuksteen en Maaskeien.

Sint Martinus, Kessenich, Belgisch Limburg

Binnenin oogt het kerkgebouw opvallend kleurig, dankzij de patronen van gekleurde sierstenen en de rijkelijke muurschilderingen. In de kerk prijken twee houten beelden die teruggaan tot de 16e eeuw: St.-Maarten en St.-Anna-te-Drieën. Boven het altaar hangt een hoog triomfkruis uit de 15e eeuw.

Sint Martinus, Kessenich, Belgisch Limburg

In de kerk worden ook tal van kleinere waardevolle voorwerpen tentoongesteld, zoals diverse zilveren artefacten. Daarnaast kan men er voorwerpen uit de prehistorie en de middeleeuwen bezichtigen, ontdekt bij archeologisch onderzoek rond Den Berg.

In de Schouwsmolen in Ittervoort woont een collega. De molen is door haar en haar man geheel gerestaureerd.

Schouwsmolen, Ittervoort, Netherlands
Saharazand in de lucht
Lente in Heythuysen

Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand i…

Beegder Heide
Beegder Heide

Enkele foto's die ik maakte op de Beegder Heide.

Boogschutter
De Oudheid in Kleur

Foto's van de expositie 'De Oudheid in Kleur' in Tongeren.

Kapiteel
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *