Commanderij Alden Biesen

Commanderij Alden Biesen is de vroegere landcommanderij van de Duitse Orde in Rijkhoven, Bilzen en tot 1795 de hoofdzetel van de balije Biesen. Alden Biesen is nu uitgebouwd tot een cultuurcentrum. De architecturale uitwerking van het geheel geeft blijk van een verrassende dualiteit tussen enerzijds een middeleeuwse besloten waterburcht met militairebbetekenis en anderzijds geeft het geheel vorm aan een weids openliggend classicistisch opgevat kasteel. Aldus Wikipedia. Ik was er op 27 oktober van dit jaar, bekeek het kasteel en wandelde een kilometer of tien in de bijzonder fraaie omgeving.

Commanderij Alden Biesen
Gracht

Hieronder nog wat foto’s uit die bijzonder fraaie omgeving.

  • Lente in Heythuysen

    Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand in de lucht: de zon was niet zichtbaar. Maar wat foto’s gemaakt van de ontluikende lente. Wel heerlijk weer immers. Lente in Heythuysen! Ik woon er al een tijdje. Heythuysen. Erg mooi is de Tungelroyse Beek. Bovenstaande foto’s zijn er allebei…

  • Beegder Heide

    Enkele foto’s die ik maakte op de Beegder Heide.

  • De Oudheid in Kleur

    Foto’s van de expositie ‘De Oudheid in Kleur’ in Tongeren.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *