Meteen naar de inhoud
Home » Commanderij Alden Biesen

Commanderij Alden Biesen

Commanderij Alden Biesen is de vroegere landcommanderij van de Duitse Orde in Rijkhoven, Bilzen en tot 1795 de hoofdzetel van de balije Biesen. Alden Biesen is nu uitgebouwd tot een cultuurcentrum. De architecturale uitwerking van het geheel geeft blijk van een verrassende dualiteit tussen enerzijds een middeleeuwse besloten waterburcht met militairebbetekenis en anderzijds geeft het geheel vorm aan een weids openliggend classicistisch opgevat kasteel. Aldus Wikipedia. Ik was er op 27 oktober van dit jaar, bekeek het kasteel en wandelde een kilometer of tien in de bijzonder fraaie omgeving.

Commanderij Alden Biesen
Gracht

Hieronder nog wat foto’s uit die bijzonder fraaie omgeving.

  • Wandelen over het Romeinse Limespad

    Een verslag van het Romeinse Limespad.

  • Gamlehaugen

    Gamlehaugen is een Noors kasteel gelegen in Bergen. Het werd gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de financier en kunstverzamelaar Christian Michelsen, die later de eerste minister-president van Noorwegen werd na de afscheiding van Zweden in 1905. Het kasteel ligt op een heuvel met uitzicht op de fjord en heeft een prachtig park eromheen. Het… Lees verder »Gamlehaugen

  • Elsloo

    Op 5 januari 2022 was ik voor het eerst in Elsloo en liep er een rondje. Natuurlijk maakte ik ook foto’s. Elsloo maakt aanspraak op de titel “oudste boerendorp van Nederland”. Rond 5000 v.Chr. woonden hier reeds de bandkeramiekers. In de afgelopen honderd jaar zijn van deze eerste agrariërs op Nederlandse bodem al tientallen boerderijen… Lees verder »Elsloo

Geef een reactie