Meteen naar de inhoud
Home » Gamlehaugen

Gamlehaugen

Uitzicht

Gamlehaugen is een Noors kasteel gelegen in Bergen. Het werd gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de financier en kunstverzamelaar Christian Michelsen, die later de eerste minister-president van Noorwegen werd na de afscheiding van Zweden in 1905.

Het kasteel ligt op een heuvel met uitzicht op de fjord en heeft een prachtig park eromheen. Het is nu eigendom van de Noorse staat en dient als locatie voor officiële ontvangsten en evenementen, evenals een toeristische attractie.

De architectuur van Gamlehaugen is geïnspireerd op de traditionele Noorse stijl, met kenmerken zoals steile daken, houten panelen en ingewikkelde houtsnijwerken. Het interieur van het kasteel is versierd met kunst en meubels uit verschillende periodes, waaronder werken van Edvard Munch en andere Noorse kunstenaars.

Naast de historische en culturele betekenis staat Gamlehaugen ook bekend om zijn schilderachtige schoonheid en is het een populaire plek voor picknicks en buitenactiviteiten. Ik was er in september 2018.


Handen
Wandelen door Strijp

Foto's van mijn wandeling door de Eindhovense wijk Strijp.

Neeltje Jans
Neeltje Jans

Samen met mijn zus was ik in juni 2023 op Neeltje Jans. Neeltje Jans, gelegen in de provincie Zeelan…

Tongeren: foto’s uit stad en museum

Mijn foto's uit Tongeren.

Hamburg

Mijn oude foto’s uit Hamburg had ik nog niet gepubliceerd. Nu wel. Net als Düsseldorf is Hambu…

Kasteeltuinen Arcen

Mijn foto's van de Kasteeltuinen in Arcen.