Uitzicht

Gamlehaugen

Gamlehaugen is een Noors kasteel gelegen in Bergen. Het werd gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de financier en kunstverzamelaar Christian Michelsen, die later de eerste minister-president van Noorwegen werd na de afscheiding van Zweden in 1905.

Het kasteel ligt op een heuvel met uitzicht op de fjord en heeft een prachtig park eromheen. Het is nu eigendom van de Noorse staat en dient als locatie voor officiële ontvangsten en evenementen, evenals een toeristische attractie.

De architectuur van Gamlehaugen is geïnspireerd op de traditionele Noorse stijl, met kenmerken zoals steile daken, houten panelen en ingewikkelde houtsnijwerken. Het interieur van het kasteel is versierd met kunst en meubels uit verschillende periodes, waaronder werken van Edvard Munch en andere Noorse kunstenaars.

Naast de historische en culturele betekenis staat Gamlehaugen ook bekend om zijn schilderachtige schoonheid en is het een populaire plek voor picknicks en buitenactiviteiten. Ik was er in september 2018.


Saharazand in de lucht
Lente in Heythuysen

Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand i…

Beegder Heide
Beegder Heide

Enkele foto's die ik maakte op de Beegder Heide.

Boogschutter
De Oudheid in Kleur

Foto's van de expositie 'De Oudheid in Kleur' in Tongeren.

Kapiteel
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.