Meteen naar de inhoud
Home » Gamlehaugen

Gamlehaugen

Uitzicht

Gamlehaugen is een Noors kasteel gelegen in Bergen. Het werd gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de financier en kunstverzamelaar Christian Michelsen, die later de eerste minister-president van Noorwegen werd na de afscheiding van Zweden in 1905.

Het kasteel ligt op een heuvel met uitzicht op de fjord en heeft een prachtig park eromheen. Het is nu eigendom van de Noorse staat en dient als locatie voor officiële ontvangsten en evenementen, evenals een toeristische attractie.

De architectuur van Gamlehaugen is geïnspireerd op de traditionele Noorse stijl, met kenmerken zoals steile daken, houten panelen en ingewikkelde houtsnijwerken. Het interieur van het kasteel is versierd met kunst en meubels uit verschillende periodes, waaronder werken van Edvard Munch en andere Noorse kunstenaars.

Naast de historische en culturele betekenis staat Gamlehaugen ook bekend om zijn schilderachtige schoonheid en is het een populaire plek voor picknicks en buitenactiviteiten. Ik was er in september 2018.


Vliet
Wandelen over het Romeinse Limespad

Een verslag van het Romeinse Limespad.

Uitzicht
Gamlehaugen

Gamlehaugen is een Noors kasteel gelegen in Bergen. Het werd gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de fin…

Maretak ZW
Elsloo

Op 5 januari 2022 was ik voor het eerst in Elsloo en liep er een rondje. Natuurlijk maakte ik ook fo…

Huizen
Dordrecht

Mijn foto's uit Dordrecht.

Valve
Landschaftspark

Mijn foto's uit het Landschaftspark in Duisburg.