Meteen naar de inhoud
Home » Wandelen over het Romeinse Limespad

Wandelen over het Romeinse Limespad

Vliet

Het Romeinse Limespad is een langeafstandswandelroute in Nederland die de route van de voormalige grens van het Romeinse Rijk volgt, ook wel bekend als de Limes. De Limes liep dwars door Nederland en markeerde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, vanaf de Noordzee in het westen tot aan de Rijn in het oosten.

De wandelroute is ongeveer 275 kilometer lang en loopt van Katwijk aan Zee in het westen tot aan Nijmegen in het oosten. Onderweg kom je langs verschillende historische plekken die herinneren aan de Romeinse tijd, zoals forten, wachttorens en opgravingen.

Op 3 augustus 2019 ben ik gestart in Katwijk aan Zee. Na een overnachting in Leiden gelopen tot Alphen aan den Rijn. In coronatijd lag dit project stil. Je moet immers steeds met de trein naar een beginpunt.

De route van Alphen aan den Rijn naar Bodegraven loopt grotendeels langs de Oude Rijn. Ik liep dit stuk op 20 februari 2023, in de carnavalsvakantie.

Van Bodegraven naar Woerden liep ik op dinsdag 18 april 2023. Natte route met als hoogtepunt wel de Prinsendijk langs de Enkele Wiericke. Kaasbroodje bij een bakker in Driebruggen.

Vanaf Alphen aan den Rijn sjouw ik ook een camera mee. De foto’s worden steeds aangevuld.


Vliet
Wandelen over het Romeinse Limespad

Een verslag van het Romeinse Limespad.

Uitzicht
Gamlehaugen

Gamlehaugen is een Noors kasteel gelegen in Bergen. Het werd gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de fin…

Maretak ZW
Elsloo

Op 5 januari 2022 was ik voor het eerst in Elsloo en liep er een rondje. Natuurlijk maakte ik ook fo…

Huizen
Dordrecht

Mijn foto's uit Dordrecht.

Valve
Landschaftspark

Mijn foto's uit het Landschaftspark in Duisburg.

Geef een reactie