Tongeren: foto’s uit stad en museum

In de Romeinse tijd stond Tongeren bekend als Atuatuca Tungrorum en diende het als een belangrijk knooppunt voor handel en cultuur. Als een bloeiende stad was het omringd door versterkte muren en genoot het van een strategische ligging die de Romeinen in staat stelde om hun territorium in de regio te beheersen. Ik bezocht stad en museum in februari 2020, vooral voor de Romeinen natuurlijk.

Het museum in Tongeren is een fascinerende plek vol geschiedenis en cultuur. Het is gelegen in het hart van de stad en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen en collecties die de rijke geschiedenis van Tongeren en de omliggende regio belichten. Een van de meest opvallende tentoonstellingen is de Gallo-Romeinse afdeling, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van de oude Romeinen die ooit in dit gebied woonden. Hier vind je prachtige artefacten, zoals munten, sieraden en aardewerk, die een glimp geven van het dagelijks leven in die tijd. Hieronder een aantal voorbeelden.

Mijn foto’s uit het Rijksmuseum van Oudheden vind je hier.

Saharazand in de lucht
Lente in Heythuysen

Men voorspelde een spectaculaire zonsondergang gisteren. Dus op pad met camera. Helaas teveel zand i…

Beegder Heide
Beegder Heide

Enkele foto's die ik maakte op de Beegder Heide.

Boogschutter
De Oudheid in Kleur

Foto's van de expositie 'De Oudheid in Kleur' in Tongeren.

Kapiteel
Ostia Antica

Vaak heb ik Ostia Antica bezocht de haven van het oude Rome. Hier foto's!

Koepel Bisschopskapel
Het Oude Kerkhof

Foto's van mijn twee bezoeken aan het Oude Kerkhof in Roermond.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *