Meteen naar de inhoud
Home » Tongeren: foto’s uit stad en museum

Tongeren: foto’s uit stad en museum

In de Romeinse tijd stond Tongeren bekend als Atuatuca Tungrorum en diende het als een belangrijk knooppunt voor handel en cultuur. Als een bloeiende stad was het omringd door versterkte muren en genoot het van een strategische ligging die de Romeinen in staat stelde om hun territorium in de regio te beheersen. Ik bezocht stad en museum in februari 2020, vooral voor de Romeinen natuurlijk.

Het museum in Tongeren is een fascinerende plek vol geschiedenis en cultuur. Het is gelegen in het hart van de stad en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen en collecties die de rijke geschiedenis van Tongeren en de omliggende regio belichten. Een van de meest opvallende tentoonstellingen is de Gallo-Romeinse afdeling, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van de oude Romeinen die ooit in dit gebied woonden. Hier vind je prachtige artefacten, zoals munten, sieraden en aardewerk, die een glimp geven van het dagelijks leven in die tijd. Hieronder een aantal voorbeelden.

Mijn foto’s uit het Rijksmuseum van Oudheden vind je hier.

Handen
Wandelen door Strijp

Foto's van mijn wandeling door de Eindhovense wijk Strijp.

Neeltje Jans
Neeltje Jans

Samen met mijn zus was ik in juni 2023 op Neeltje Jans. Neeltje Jans, gelegen in de provincie Zeelan…

Tongeren: foto’s uit stad en museum

Mijn foto's uit Tongeren.

Hamburg

Mijn oude foto’s uit Hamburg had ik nog niet gepubliceerd. Nu wel. Net als Düsseldorf is Hambu…

Kasteeltuinen Arcen

Mijn foto's van de Kasteeltuinen in Arcen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *